Strategisch adviesplan

Met subsidie voor maatwerkadvies MKB van Gemeente Groningen

Background
Close-up Ad van t Hoenderdal

Ad van ’t Hoenderdal
IT-auditor

U wilt weten welke risico’s uw organisatie loopt. Wij zoeken dit voor u uit. Met een strategisch adviesplan adviseren wij u over de kwetsbaarheden van uw organisatie wat u hiertegen kunt doen

Strategisch adviesplan aanvragen

Strategisch adviesplan

Met een Strategisch adviesplan brengen wij de dreigingen voor uw organisatie in kaart. Wij maken een overzicht van uw meest kwetsbare bedrijfsactiviteiten en welke impact dit heeft op uw organisatie. U ontvangt u een rapport met onze bevindingen samen met een plan van maatregelen om de risico’s te verkleinen. Nadat u de maatregelen uit het Strategisch Adviesplan heeft uitgevoerd, komen wij controleren of deze goed zijn uitgevoerd en de lopende risico’s daadwerkelijk zijn verkleind. We kijken hierbij naar de techniek, personeel en processen van uw organisatie.

1500

In totaal hebben onze consultants meer dan 1500 strategisch adviesplannen uitgevoerd

Subsidie MKB Gemeente Groningen
Bent u mkb-ondernemer met een fysiek kantoor in Groningen en heeft u niet meer dan 250 medewerkers in loondienst? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidie voor maatwerkadvies MKB, waardoor 50% van de kosten van de Strategisch Adviesplan worden vergoed.

Wat zijn veelvoorkomende beveiligingsrisico’s?

De praktijk leert dat bedrijven vaak niet weten welke risico’s voor hen van toepassing zijn. Voorbeelden van veelvoorkomende risico’s waar vaak te weinig maatregelen voor worden getroffen zijn:

  • Een werknemer die uit dienst treedt
  • Niet op de hoogte zijn van (privacy)wetgeving die van toepassing is op organisatie
  • Informatie(systemen) delen met een leverancier
  • Werklaptops laten repareren zonder te resetten
  • Onversleuteld berichten sturen naar personen buiten de organisatie