Datamasking

Anonimiseer data in uw testomgeving

Background

Testen met productiedata

Software test je het liefst met data uit je productieomgeving. Indien deze data persoonsgegevens bevatten, vergroot dit de kans op een datalek. Onze datamasker zorgt dat de data in uw testomgeving wordt gemaskeerd. Zo blijft de data volledig functioneel om mee te testen, maar is het onbruikbaar in handen van derden.

✅ Geen risico op datalek

✅ Testen met alle scenario’s uit productieomgeving

✅ Geen toestemming van gebruikers nodig

Support en training

Onze developers implementeren de datamasker in uw omgeving. De gebruikers krijgen een jaarlijkse training en toegang tot onze support. Updates worden kosteloos doorgevoerd.

Demo aanvragen

Anonimiseren

Bij het anonimiseren van persoonsgegevens is het onmogelijk om de gemaskeerde data terug te zetten naar de originele data. Dit is noodzakelijk in situaties waar testers en ontwikkelaars geen toestemming hebben om persoonsgegevens in te zien. De nieuwe AVG geeft aan dat organisaties in deze situaties alleen compliant zijn wanneer zij geanonimiseerde testomgevingen gebruiken.

Pseudonimiseren

Soms is het wenselijk om gegevens te kunnen herleiden nadat ze gemaskeerd zijn. Dit pseudonimiseren gebeurt dan door persoonsgegevens te vervangen door zogenaamde synoniemen. Deze synoniemen kunnen dan weer worden omgezet naar werkelijke persoonsgegevens.