Van bewegingswetenschappen naar Security Consultant: Gabriela heeft het roer omgegooid

Van bewegingswetenschappen naar Security Consultant: Gabriela heeft het roer omgegooid

Waarom ik voor Nestor Security heb gekozen 

Een achtergrond in bewegingswetenschappen is nou niet het meest voor de hand liggend als je begint met een Traineeship Security Consultant, maar toch ben ik de uitdaging aangegaan. Na mijn afstuderen heb ik eerst ervaring opgedaan als recruiter waarin ik een belangrijke rol speelde in de begeleiding van kandidaten naar een nieuwe uitdaging.

Na een jaar begon ik toch de mentale uitdaging en de ontwikkelingsmogelijkheden te missen dus ben ik mij verder gaan oriënteren op de IT-markt. Het stukje informatiebeveiliging wekte al vrij snel mijn interesse en leek mij de uitdaging waar ik naar op zoek was. Zowel op het gebied van advies geven, maar ook om jezelf stuk te kunnen bijten op Security vraagstukken. Ik kwam het Traineeship Security Consultant bij Nestor Security tegen en mede dankzij de positieve verhalen die ik al gehoord had, heb ik gesolliciteerd.  

Het traineeship Security Consultant 

We zijn ondertussen alweer een tijdje verder en ik werk nu al bijna 5 maanden met veel plezier bij Nestor Security. De eerste paar weken vlogen voorbij. Hierin heb ik veel geleerd over het bedrijf, maar ook zeker over informatiebeveiliging en privacy. Het feit dat ik in mijn eerste week al mee mocht naar verschillende klanten maakte het wat spannend, maar ook heel leuk. Dit omdat je zo gelijk je kennis kan toepassen in de praktijk. Dit sprak mij ontzettend aan, omdat ik graag meehelp om de ambities en wensen van klanten te realiseren en ik zo dus kan zien hoe mijn werk hieraan bijdraagt.

De samenwerking met verschillende klanten is erg uiteenlopend waardoor je elke dag weer nieuwe dingen leert. Omdat het traineeship Security Consultant nog redelijk in de kinderschoenen staat, mag ik ook meedenken over de verdere invulling en eventuele aanpassingen voor toekomstige collega’s. Dit maakt Nestor Security ook zo’n mooi bedrijf; alle kennis is van grote waarde, waarbij het niet uitmaakt welke achtergrond je hebt.  

Mijn toekomst bij Nestor

Momenteel staan er verschillende opdrachten voor mij op het programma en ook het volgen van trainingen en cursussen is iets dat voor mij centraal staat de komende tijd. Vorige maand heb ik dan ook al het CIPP/E certificaat behaald, deze wordt gezien als de Europese standaard op het gebied van privacy.  

De rol van Security Consultant is erg dynamisch. Je bent altijd bezig bent met verschillende projecten, dus je moet goed overzicht kunnen houden. Plannen en georganiseerd te werk gaan zijn gelukkig mooie kwaliteiten die ik al van jongs af aan heb kunnen ontwikkelen. Wees niet bang om in het diepe te springen, zolang je om hulp durft te vragen zul je er altijd uit komen. Vooral bij Nestor Security!